dinsdag 18 mei 2010

Geocaching in Zuid Limburg

Geocaching is in opkomst. Doordat steeds meer mensen een GPS apparaat op hun telefoon hebben, wordt kennis over deze GPS hobby steeds meer verspreid. Het is dan ook erg leuk om puzzelwandeltochtjes, fietstochten en autoritten te maken met behulp van GPS coordinaten. Je komt op plekken die je van te voren niet kunt bedenken en zelfs in je eigen regio ontdek je zo fantastische plekjes.

In Zuid-Limburg zijn honderden Geocache wandelroutes uitgezet. Deelnemen kan met een GPS apparaat en een eenmalige aanmelding bij deze site. Vervolgens kun je de wandelingen downloaden en kan het plezier starten.

Al deze wandelingen eindigen bij een schat die is ingegraven of die is verstopt. Deze schat is vaak een doos met spulletjes waar je iets mag uit halen als je er ook iets in terug stopt. Dit zijn over het algemeen spulletjes en hebbedingetjes waar kinderen dol op zijn.

Geocaching is erg leuk voor volwassenen die een spannende wandeling willen maken. Echter ook voor kinderen die meestal niet van wandelen houden, is dit moderne spoorzoeken een heel boeiende bezigheid.

Steeds vaker kun je bij de locatie waar je de woning huurt een GPS apparaat huren waarmee je de eerste schreden kunt zetten voor een nieuwe verslavende hobby. Probeer het eens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten