zondag 8 augustus 2010

Afgesloten van internet

Afgelopen donderdag werden we onaangenaam verrast doordat internet niet werkte. Nu hebben we wel meer klachten maar in die gevallen deed de telefoon het ook niet meer. Nu kon ik wel bellen. Ziggo gebeld en na de bekende wachttijd werd mij laconiek verteld wij door een virus spam verspreidden en dus waren afgesloten. Of we de pc's maar wilden controleren en dan wilden terugbellen. Na 24 uur straftijd zouden ze ons dan weer aansluiten. Er werd daarbij nog opgemerkt dat de volgende keer de straftijd 7 dagen zou worden.

Nu is het bij ons topdrukte. Vele pc's worden gebruikt door ons en onze gasten en het is moeilijk te controleren wat waar gebeurt. Dat willen we ook niet. Maar ja goede raad is duur. Dus ons netwerk afgesloten voor de gasten en onze pc's bekeken. Een ervan was al vrij oud. Goede virusscanner dat wel, maar voor de zekerheid toch maar een keer geformatteerd. 

Na de 24 uur straftijd waren we inderdaad weer online. Het heeft een dag werk gekost en frustratie bij onze gasten.

Helaas moeten we nu aan onze gasten gaan vragen om een up-to-date virusscanner op de pc te hebben alvorens we ze op het netwerk kunnen toelaten. 7 Dagen geen internet is iets wat we ons in deze moderne tijd niet willen permitteren.  Met dank aan de virusverspreiders.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten