zaterdag 28 augustus 2010

Dagje wandelen in Valkenburg

Gisteren zijn we een dagje naar Valkenburg geweest. Als vermaak hebben we een aantal Geocaches opgeschreven in en rond Valkenburg die we te voet zijn gaan zoeken. Een leuke manier om weer eens andere dingen te zien. We zijn begonnen bij de kapel op de Couberg. Een hele klim te voet. Doe ik liever met de auto maar je kunt er niet parkeren. Gezien het weer was het er verlaten.

Vanuit deze kapel kun je te voet door de tuin van de Casino naar de Plenkertstraat aan de andere kant van Valkenburg. Het park waar je doorheen loopt is redelijk onderhouden maar als je naar het gebied kritisch kijkt ziet het er een beetje zielig uit. Het is niet af. Dat komt met name doordat er geen goede aansluiting is gemaakt met de genoemde Plenkertstraat. Je wordt door een aftands paadje naar beneden gestuurd en komt dan bij het zwembad uit. Als je hier rechts loopt, kom je weer in het centrum uit.

Wij moesten links om twee groeves waaronder een vuursteengroeve te zoeken.

Hoe verder je loopt hoe onderkomener het wordt. Erg jammer want het gebied is erg mooi langs de mergelhelling.

Bij de vuursteengroeve is een mooi monument gemaakt.

Je kunt beter hiernaar kijken dan naar de andere kant want daar ligt de oude Leeuw brouwerij die nu leeg ligt. Valkenburg zou er slim aan doen om dit deel van de gemeente opnieuw te ontwikkelen, al is het maar als park of iets dergelijks.

Na het vinden van de cached terug gelopen naar het centrum en daar lekker gegeten op het terras van Stadsrestaurant. Hier komen we vaker en het eten was weer goed (beetje koud helaas).
Na afloop weer lekker naar huis. Bram wilde Flikken Maastricht zien

Geen opmerkingen:

Een reactie posten